המאה ה- 20 וה- 21 הביאו לשיפורים טכנולוגיים משמעותיים, שבזכותם מתאפשר לנשים להגיע למימוש עצמי בתחום הקריירה. תהליך של שימור פוריות נועד לשמר את היכולות של נשים או גברים להרות בגיל מאוחר יותר. בגברים, מאגר הזרע מתחדש באופן מתמיד במשך חייהם. לעומתם, נשים נולדות עם מספר הביציות שישרת אותן לאורך כל חייהן. נשים נולדות עם מאגר ביציות שאינו מתחדש לאורך חייהן, נהפוך הוא, כמו כל שאר מערכות הגוף, גם מערכת הרבייה הנקבית מזדקנת. תהליך ההזדקנות במערכת הרביה נובע גם מהעובדה שמדי חודש מגויסות מספר רב של ביציות כדי להגיע לביוץ של ביצית אחת, וכל יתר הביציות שלא הגיעו לביוץ, נהרסות ונעלמות.
לכן, תהליך שימור הפריון בגברים הוא פשוט וכולל בעצם הקפאת מנות זרע בלבד. במצבים מסוימים וחריגים, ניתן גם להקפיא רקמת אשך במסגרת טיפולי פוריות.
בנשים, התהליך מורכב יותר ויכול להתאים במצבים הבאים:
בעבר, נהגו רוב הנשים להביא לעולם ילדים בגיל צעיר, אך כיום אין המצב כך. נשים מעוניינות להגיע למימוש עצמי בקריירה המקצועית שלהן ובוחרות להקים משפחה מאוחר יותר. אולם, לצערנו הביולוגיה אינה מאפשרת זאת. לנשים המגיעות לגילאי השלושים המאוחרות, שטרם ממשו את ההורות והולדה, נמליץ לחשוב על שימור פוריות. כלומר, הצורך/הרצון לשמר את הפוריות שלהן מסיבות שאינן רפואיות, אלא מסיבות סוציאליות כמו קריירה, אי מציאת בן זוג מתאים וכו' הם הגורם לשימור פריון. במצבים אלה נמליץ להקפיא ביציות, כיוון שהביציות המוקפאות נשארות "בגיל" שבהן הוקפאו. כך, יתאפשר לאישה להמשיך לתכנן את עתידה ולשמר גם את הרצון למימוש ההורות בהמשך. בשנת 2011 נחקק חוק שימור פריון והקפאת ביציות, ובכלל זה מאפשרים לבצע שימור פוריות לנשים בגילאים 30-41. שימור פריון מסיבות שאינן רפואיות כולל עד 4 מחזורים של שאיבת ביציות או עד להשגת 20 ביציות (לפי המוקדם מבניהם). במצבים אלה, המימון הוא פרטי של האישה. האישה תוכל להשתמש בביציות המוקפאות עד גיל 54.
לידיעתכם, כל המידע במופיע באתר, לרבות הברור וההמלצות הינם כללים ואינם מהווים המלצה או תחליף להתייעצות אישית עם רופא מומחה מוסמך בתחום.
פרופ'.מ. עינת פז מומחית לטיפולי פוריות, טיפולי פריון והפריה חוץ גופית
צרו קשר עם פרופ'.מ. עינת פז מומחית לטיפולי פוריות, טיפולי פריון והפריה חוץ גופית
Ⓒ כל הזכויות שמורות לפרופ'.מ. עינת שלום-פז
Produced by Webzilla