שנות הפוריות בחיי האישה הן קצרות קצרות, וככל שאנו מתבגרות כמות הביציות בשחלות יורדת באופן תמידי. גם אם איננו מרגישות "מבוגרות" בגיל 44-45, השחלות שלנו כבר לא מסוגלת, במרבית המקרים, לייצר ביציות איכותיות במידה כזו שתאפשר לידה של ילד בריא.
במצבים שונים, בהן איכות וכמות הביציות נמוכה, האישה תזדקק לתרומת ביציות.
תרומת ביציות הינו הליך בו אישה צעירה ובריאה, בין גיל 21-35, תורמת ביציות לנשים אחרות שלהן איכות הביציות אינה תקינה מסיבות שונות.
כחלק מהתהליך, התורמת עוברת טיפול הורמונלי, ע"י זריקות, שמטרתן לגדל את מרבית הביציות הקיימות בשחלה שלהן באותו חודש של התרומה, נשאב את הביציות מהשחלה ונתרום אותן לנשים המיועדות. חשוב לציין, למען הסר ספק, כי אין הטיפול גורע מהרזרבה השחלתית העתידית של אותה תורמת. מידי חודש יוצאות לדרך מספר רב של ביציות. אצל נשים צעירות, מספר הביציות המתחילות את דרכן מידי חודש הוא 15 ואנו נרצה לאפשר, ע"י ההורמונים המוזרקים, למרבית ביציות אלה לגדול.
הביציות שישאבו מהתורמת יופרו ע"י זרע של בן הזוג או תרומת זרע והעוברים המתפתחים יוחזרו לרחם של האם המיועדת.
הנשים התורמות הן צעירות עד גיל 35, בריאות, המעוניינות לתרום ולעזור לנשים אחרות. כל אחת וסיבותיה שלה. הן עוברות הערכה רפואית, הכוללת בדיקות כלליות, כולל בדיקות לשלילת מחלות זיהומיות ובדיקות גנטיות. בנוסף, נבדקת הרזרבה השחלתית שלהן, כדי להעריך את הסיכויים לקבל מספר ואיכות ביציות טובה.
מי הנשים שצריכות לשקול תרומת ביציות?
המקרים בהם תרומת ביצית היא הפתרון המתאים לבעיית האי פריון, הם באופן כללי נשים עם בעיה בייצור הביציות:
תרומת הביציות מעלה את הסיכוי להריון ולידה מאחוזים בודדים, אצל נשים שהבנו שתפקוד השחלות שלהן אינו תקין, ל- 50 אחוזים בנשים הנעזרות בתרומת ביציות. האחוזים הגבוהים נובעים מבחירת נשים צעירות עם ביציות צעירות.
לידיעתכם, כל המידע במופיע באתר, לרבות הברור וההמלצות הינם כללים ואינם מהווים המלצה או תחליף להתייעצות אישית עם רופא מומחה מוסמך בתחום.
פרופ'.מ. עינת פז מומחית לטיפולי פוריות, טיפולי פריון והפריה חוץ גופית
צרו קשר עם פרופ'.מ. עינת פז מומחית לטיפולי פוריות, טיפולי פריון והפריה חוץ גופית
Ⓒ כל הזכויות שמורות לפרופ'.מ. עינת שלום-פז
Produced by Webzilla