חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טיפולי פריון

טיפולי פריון - דר' עינת שלום פז, טיפולי פוריות, הפריה חוץ גופית, רופאת פוריות, רופאה גניקולוגית מומלצת וטיפולי פריון

מהם טיפולי פוריות? טיפולי פוריות נועדו לתת מענה לנשים או זוגות שאינם מסוגלים להיכנס להריון. במקרים בהם מדובר בבני זוג צעירים ממתינים כשנה, אלא אם ידועה בעיה ספציפית שבעטיה נכון יהיה להקדים את הבירור. במצבים בהן הנשים מבוגרות מגיל 35, ידוע על בעיית ביוץ, או שידוע על בעיית זרע- יש לפנות לבירור מוקדם יותר. נשים ללא בן זוג יפנו לטיפולי פוריות ולבחירת זרע תורם ברגע שיחליטו שהן מעוניינות להרות וללדת.
טיפולי פוריות אינם פולשניים ואינם מערבים פרוצדורות מורכבות בחדר ניתוח. כמו בכל מצב, ראשית חשוב לאבחן את הבעיה. בטיפולי פוריות אנחנו נותנים מענה למצבים בהם לא נמצאה בעיה משמעותית באף אחד מבני הזוג. כלומר, איכות הזרע אינה מאוד ירודה, האישה לא מציגה סיפור המחשיד לבעיה בחצוצרות, כמו חצוצרות חסומות ונשללה בעיה כזו בבדיקות, ואיכות התפקוד השחלתי של האישה תקין.
במצבים אלה, ניתן להתחיל במעקב אחר התפתחות הזקיקים עד לביוץ, והכוונה של מועד קיום יחסי מין או ביצוע הזרעה לחלל הרחם. בשלב הבא, אם לא הצלחנו להשיג הריון בדרך הפשוטה או בנשים שהביוצים שלהן אינם סדירים, נעלה בהדרגה ונעזר בטיפולים הורמונאליים בסיסיים לצורך השגת ביוץ .
מטרת הטיפול ההורמונאלי הניתן לאישה הינו להשרות ביוץ, במקרים בהם האישה אינה מבייצת, או לאפשר גיוס של יותר מביצית אחת (אך לא יותר מ- 4 כדי להימנע מהריון מרובה עוברים), ובכך להגדיל את הסיכויים להריון. גם מצבים של עקרות הלכתית, בה האישה מבייצת לפני מועד הטבילה, ניתנים להכוונה וטיפול בשיטות אלה.
כמובן שלא נרצה להתחיל טיפול פריון מכל סוג שהוא לפני שביררנו בדיוק מה הבעיה הקיימת לבני הזוג.

טיפולי פריון - סוגי התרופות

  • קלומיפן או איקקלומין: טיפול הניתן בכדורים למשך 5 ימים שנועד לגרום לביוץ.
  • לטרוזול: גם הוא תכשיר הניתן ככדורים למשך 5 ימים, במנגנון פעולה שונה מקלומיפן.
  • תכשירים גונדוטרופינים: טיפול הניתן בזריקות לשריר או לתת העור, המשפיע באופן ישיר על התפתחות הזקיקים והיווצרות ביציות בשחלה.
  • תכשירים של אסטרוגן: לעיתים, יש צורך רק בדחיית הביוץ במספר ימים, כדי למנוע ביוץ מוקדם (על רקע בעיה הלכתית), ואז נוכל להשתמש בתכשירים של אסטרוגן למספר ימים בודדים. מהלך הטיפול דורש מעקב באמצעות בדיקות דם ו/או אולטראסאונד. במהלך המעקב, נראה את גדילת הזקיק והעליה ברמות ההורמונליות בדם ונוכל לכוון בצורה מדויקת מתי יהיה מועד הביוץ.
  • כמו כן, ניתן להשרות ביוץ ע"י תכשיר נוסף הנקרא אוביטרל או פרגניל, ולתכנן קיום יחסי מין או הזרעה למועד המדויק של הביוץ. טיפולי השראת ביוץ מהסוגים המתוארים מאפשרים לנו ללמוד ולהבין את התפקוד השחלתי באישה, ובשילוב עם ההזרעה נוכל להכיר גם את איכות הזרע ותפקודו.

 

אחוזי ההצלחה של טיפולי פוריות מסוג זה תלויים בסיבת אי פריון האישה או אי פריון הגבר ונעים סביב 20 אחוזים. נכון לבצע 3-6 מחזורים של טיפולי פוריות לפני שמתקדמים לשלב הבא, שהוא הפריה חוץ גופית.

מידע נוסף בתחום:

טיפולי פוריות

טיפולי פריון

מעוניינים בייעוץ אישי? השאירו פרטים ואחזור אליכם

דר' עינת פז שלום רופאת פוריות ורופאה גניקולוגית מומלצת המתמחה בטיפולי פוריות, טיפולי פריון, הפריה חוץ גופית ושימור פוריות, מזמינה אתכם לקרוא עוד על: מערכת הרבייה הזכרית ותהליך ייצור הזרע, מערכת הרבייה הנקבית, בדיקת זרע, השבחת זרע, תרומת זרע ותהליך הפריה חוץ גופית. לפרטים התקשרו לטלפון מס' 051-2809024 או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

דילוג לתוכן